Skip to the content

Lanserte plate med nordlandsmusikk

Trioen Håvard Svendsrud (trekkspill), Svein Haugen (kontrabass) og Arvid Engegård (fiolin) lanserte plata «Nordlandslåter» under et arrangement på Gamle Raadhus Scene i Oslo nylig. (Foto: Privat)

Lørdag 20. juni lanserte trioen Håvard Svendsrud (trekkspill), Svein Haugen (kontrabass) og Arvid Engegård (fiolin) plata «Nordlandslåter» under et arrangement på Gamle Raadhus Scene i Oslo. 

Som følge av restriksjoner i forhold til smittevern, var det bare ca. 30 personer på konserten. Men rapportene derfra sier at det var et lydhørt publikum som var til stede. 

Den nye plata består av gammeldansmelodier av komponister fra Nordland fylke, nemlig Bjarne Olsen, Bjørnar Mikkeljord, Egil Oknes, Bjarne Hartviksen, Erling Peters og Gunnbjørn Hauknes. Plata er innspilt på nettopp Gamle Raadhus Scene, og opptakene er gjort av lydtekniker Audun Strype.

Trioen med Engegård, Svendsrud og Haugen har spilt sammen i fem år. Dette har resultert i konserter, turnéer og plateinnspillinger. Men samfunnssituasjonen har lagt begrensninger på en planlagt lanseringsturné i Nord-Norge denne sommeren. På lanseringskonserten i Oslo fikk man høre et utdrag fra den nye plata, i tillegg til klassisk repertoar av blant andre Fritz Kreisler og Edward Elgar.

Under konserten i Oslo var det også mulighet for å kjøpe den nye CD-en. Vi nevner også at både konserten og utgivelsen var støttet av Norsk kulturråd.

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe