Skip to the content

«Glo» med Knut Buen og Håvard Svendsrud

SPILLER: Knut Buen og Håvard Svendsrud spiller på Fossesholm Herregård i Vestfossen søndag 18. oktober. (Foto: Privat)

Søndag 18. oktober spiller Knut Buen og Håvard Svendsrud konserten «Glo» i Steinfjøset på Fossesholm Herregård i Vestfossen.

Buen og Svendsrud er begge velkjente navn i norsk musikkliv.  Buen som er bosatt i Tuddal i Telemark, har gjennom en årrekke markert seg som en av våre fremste hardingfelespillere, og er for mange selve symbolet på folkekunsten i Telemark. Han er i dag professor i folkemusikk ved Norges musikkhøgskole. Håvard Svendsrud, opprinnelig fra Modum,  er en aktiv utøver på trekkspill. Han spiller både solokonserter og har flere ulike musikalske samarbeid, på små og store scener over hele landet.  På Fossesholm har Svendsrud hatt årlige konserter siden 2013.

Buen og Svendsrud startet opp sitt samarbeide i 2016, i anledning konsertprosjektet «Kåre Korneliussen 100 år». Konserten den gang ble vellykket, og har i ettertid blitt en stor «hit» bl.a. på youtube. Siden har duoen ekspandert samarbeidet, og de har hatt en rekke konserter blant annet med runddansmusikk fra Telemark. I februar 2019 slapp de plata «Gamle dansar frå Telemark», som har vakt oppmerksomhet og fått gode kritikker i en rekke publikasjoner.

Høsten 2020 turnerer de to musikerne med programmet «Glo». Om dette programmet uttaler Knut Buen; «Å ha glo er å halde eldsjel ved like, så vel personleg som i lyd og lag. Om ein ser ut i det store himmelromet får ein vitnemål om kor sol og stjerner er store glør i skaparverket som gjev naudsynd energi til alt liv. «Glo» er namnet, satt på vårt musikalske samarbeid, der me nyttar instrumenta trekkspel og hardingfele både i samspel og  soloframføringar. Programmet  vårt vil inneholde ulike innslag av både tradisjonelle og nykomponerte verk, gamaldansmusikk, folkemusikk, kunstmusikk og tonestykke som ligg i same kategori som i folkemusikkmiljøet blir kalla lydarslåttar.» Programmet har også et høyt tilsnitt av humor og historiefortelling.

Konserten gjennomføres med økonomisk støtte fra Norsk Kulturråd.

Om skribenten

Trekkspillforbundet