Skip to the content

50-årsjubileum ved konservatoriet i København

SENTRAL: Geir Draugsvoll, sentral person ved akkordeonstudiet i København. Nå står han i spissen for markeringen av at det er 50 år siden det ble tilbud om akkordeon ved musikkonservatoriet i København. (Arkivfoto; Per J. Grøthe)
SENTRAL: Geir Draugsvoll, sentral person ved akkordeonstudiet i København. Nå står han i spissen for markeringen av at det er 50 år siden det ble tilbud om akkordeon ved musikkonservatoriet i København. (Arkivfoto: Per J. Grøthe)

I 2020 er det 50 år siden det ble et akkordeontilbud ved Det Kongelige Musikkonservatorium i København. Sentral person i oppstarten og i mange år etter det var Mogens Ellegaard. Nå står professor Geir Draugsvoll fra Norge i spissen for akkordeontilbudet i den danske hovedstaden. Med seg har han Bjarke Mogensen, Andreas Borregaard, Hanzhi Wang og José Valente.

Det er mange fra hele verden som får og har fått sin utdannelse i København, også en rekke nordmenn.  Ifølge bladet Harmonikaspilleren er det for tiden to fra Norge som er tilknyttet konservatoriet som akkordeonstudenter, nemlig Åsleik Kapstad og Kristina Farstad Bjørdal. Kapstad jobber med en bachelorgrad. Bjørdal er kandidatstudent. Ellers finner vi studenter fra Kroatia, Kina, Moldovia, Litauen, Ungarn, Island, Belgia, Polen og Island, i tillegg til Danmark. Totalt er det i år 27 studenter i akkordeonklassen, og det skal være rekord. 

Jubileumsmarkeringen er lagt til mars 2021, og den skal Geir Draugsvoll stå i spissen for. Ifølge Harmonikaspilleren legges det opp til en festival med mesterklasser med lærere fra forskjellige land, konserter med nye og gamle elever og en dag spesielt tilrettelagt for barn.

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe