Skip to the content

Dommerne under Kappspell

DOMMERNE: Rikke van Ommeren, Oline Sofie Bakkom, Baste Antun og Willy Rustad er dommerne i årets Kappspell-konkurranse. (Foto: Privat)
DOMMERNE: Rikke van Ommeren, Oline Sofie Bakkom, Baste Antun og Willy Rustad er dommerne i årets Kappspell-konkurranse. (Foto: Privat)

Oline Sofie Bakkom, Willy Rustad, Baste Antun og Rikke van Ommeren er dommerne under årets Kappspell. Alle disse er solide og kjente navn fra folkemusikk- og gammeldansmiljøet, blant annet som utøvere, komponister og dommere i musikkonkurranser.

Som kjent er det NTL som har overtatt stafettpinnen som arrangør fra NRK. Kappspell var en meget populær gammeldanskonkurranse på 1990-tallet og tidlig på 2000-tallet. Forrige gang - i 2003, var det P. A. Røstad Jr. orkester som vant finalen. For øvrig kan det nevnes at Willy Rustad - en av årets dommere, var den som hadde ideen til Kappspell-konkurransen i 1990 - og som bidro til at den ble realisert hos NRK. 

Orkestre/grupper/trekkspillklubber som ønsker å delta i år, laster opp en mobilvideo på Kappspell-siden. Deretter velger dommerne ut seks deltakere til semifinalen. Derfra blir det tatt ut tre til finalen, som vinner flotte premier (20.000 til førsteplassen, 10.000 til sølvvinneren og 5.000 til bronsevinneren).

Finalerundene går i flotte omgivelser på Rudi gard i Sør-Fron fra 27.-28. august, i et område hvor gammeldansen og folkemusikken står meget sterkt. Hvis koronarestriksjonene tillater det, vil det bli muligheter for å overvære arrangementet fysisk som publikummer. I tillegg blir konkurransen sendt direkte på Internett. 

Har du ennå ikke meldt på orkesteret ditt/gruppa di? Bli med på moroa! Fristen er 25. juli. Mer informasjon og påmeldingslenke her.

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe