Skip to the content

Spilte på konsert i Sande kirke

KONSERT: Aktørene under konserten. Eivind Holmboe Leifsen, Maren Sofie Nyland Johansen, Anna Grøthe og læreren og konsertarrangøren Lars Røyseng. (Foto: Per Jørund Grøthe)
KONSERT: Aktørene under konserten. Eivind Holmboe Leifsen, Maren Sofie Nyland Johansen, Anna Pauline Ouff Grøthe og læreren og konsertarrangøren Lars Røyseng. (Foto: Per Jørund Grøthe)

Konserter med publikummere til stede har ikke vært hverdagskost de siste månedene. I kveld ble det imidlertid invitert til kirkekonsert i Sande med de dyktige og unge akkordeonistene Anna Pauline Ouff Grøthe og Maren Sofie Nyland Johansen. Sistnevnte hadde også med seg sopransaksofonisten Eivind Holmboe Leifsen på ett av numrene sine.

Dette var en konsert med stor bredde og dyktige utøvere. Det var rundt 20 publikummere som tok turen til Sande kirke utenfor Drammen denne flotte søndagskvelden.

Anna er sisteårselev ved musikklinja ved St. Hallvard videregående skole i Lier. Det er vanlig at man som avslutning på tre års skolegang har en egen eksamenskonsert, men den ble det ikke noe av i år på grunn av koronapandemien. Konserten i Sande kirke ble imidlertid en fin erstatning. Dette er ei kirke som er godt egnet til konserter.

Anna åpnet med 1. sats fra «Suite Brel-Bach» av den franske komponisten Franck Angelis, en nålevende utøver, komponist og pedagog. Dette er et verk hvor det er hentet inspirasjon fra flere kanter, musikken til den franske trubaduren Jaques Brel, i tillegg til Johann S. Bach. Hun hadde mer fransk på programmet, nærmere bestemt «L’Entretien des Muses» av Jean-Philippe Rameau, som levde fra 1683 til 1764. I sin andre avdeling bød hun på «Amalgame» av Franck Angelis og «Pumpa» av Rodolfo Mederos, i et arrangement av Mosalini. Mederos og Mosalini er begge nålevende argentinske bandoneonister. I tredje og siste runde hadde hun «Revelation» av den russiske utøveren og komponisten Sergei Voitenko og «Passing III» av den danske komponisten Martin Lohse på programmet.  

Maren Sofie er avgangselev ved Norges musikkhøgskole. Der er det digitale eksamenskonserter i år. I Sande fikk vi en smakebit fra avslutningsprogrammet hennes, som hun forresten vil framføre i sin helhet 18. juni. Det var modernistiske toner med verket «Alone» av finske Erkki Jokinen, og det var musikk fra barokken med 1. og 2. sats fra «Sonate i g-moll – BWV 1020». Det sistnevnte framførte hun sammen med Eivind Holmboe Leifsen.  Godt samspill!

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe