Skip to the content

Trekkspillnytt for august/september er underveis

Trekkspillnytt for august/september er underveis til NTLs medlemmer. Om litt over ei uke vil bladet være i postkassene. Denne gang er det Malm Trekkspillklubb som pryder forsida. De vant superfinalen i gammeldans under NM på Storefjell. Videre er det portrettintervjuer med gammeldansmusikeren og -komponisten Geir Henningsen fra Trofors og bandoneonutøveren Åsbjørg Ryeng fra Trondheim.

Vi nevner også at det er intervju med 19-årige Emma Sandseter-Selen, som har framtidsplanene klare. Det er også sommerprat med Anna Pauline Ouff Grøthe.  NM-stoff er det også en hel del av. Blant annet er det en presentasjon av alle de yngste solistene. Og det er intervju med Steinar Eriksen, musikalsk leder i Ringerike Trekkspillklubb – klubben som vant klassen for underholdningsmusikk.

Videre er det reportasjer fra blant annet Ransäter, Fjellkysten, treffet på Polleidet i Troms, treffet under Lærdalsmarknaden og to danske festivaler. Sak fra Trekkspillet og gammeldansens Hall of fame i Selbu er med. Det er også bilder fra åpningen av den nye Ottar E. Akre-utstillingen i Rendalen. Sak om komposisjonen «Nordsjøhistorier». Og vi har fått Anders Grøthe til å skrive om begynneropplæring på trekkspill. Han har kalt artikkelen sin for "Den vanskelige starten". Vi nevner også at det er med platemeldinger, midtsidenote (polka av Geir Henningsen), historisk stoff og en hel del annet.  

Er du ikke medlem i NTL? Meld deg inn her. 

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe