Skip to the content

Også Dølalæte skal spille under NM 2023

Dølalæte er en av landets fremste gammeldansgrupper. De kan oppleves under NM på trekkspill og durspill 2023 på Storefjell. (Arkivfoto: Trekkspillnytt/H. P. Ellingsen)
Dølalæte er en av landets fremste gammeldansgrupper. De kan oppleves under NM på trekkspill og durspill 2023 på Storefjell. (Arkivfoto: H. P. Ellingsen)

Tar du turen til NM på trekkspill og durspill på Storefjell 29. juni til 2. juli i 2023, er du sikret topp musikk både i konsertsalen og til dansen. Tidligere har vi meldt at blant andre P. A. Røstads orkester, Storm Duo og ukraineren Alexander Hrustevich skal spille. Nå er det klart at også Dølalæte kan oppleves. Dette er en av landets fremste gammeldansgrupper, og opphavet er i Gudbrandsdalen. 

Eilev Øverbø i Dølalæte forteller at dagens besetning startet i 2012 med Terje Rusten, Hans Sandum, Gro Visdal, Odd Nesja og ham selv. På 1990-tallet hadde Rusten med seg andre musikere. Gjennom året er de å høre på blant annet treff på forskjellige steder i landet. 

Dølalæte skal sammen med P. A. Røstads orkester ha hovedansvaret for  dansemusikken på kveldene under NM-arrangementet på Storefjell. 

- Hold av dagene 29. juni til 2. juli og bli med oss på trivelige og innholdsrike dager på Storefjell, oppfordrer leder Odd Arne Halaas i NTL.

Halaas legger til at forbundet nå satser friskt på å lage et så godt NM 2023 som mulig. Det blir tilbud for alle – uansett om man kommer med eller uten trekkspill, og uansett alder. Det blir konkurranser for både ung og gammel, topp dansemusikk hver kveld, buskspill, konserter, dansekurs, god mat og trivelig sosialt samvær, i tillegg til en hel del andre programposter som ennå ikke er avklart. Familievennlig er et viktig stikkord. Vi nevner blant annet at hotellet har spaavdeling og fint badeanlegg, og  utendørs er det flott turterreng. 

Neste år er Storefjell arena for NM for fjerde gang. Alle gangene har det kommet gode tilbakemeldinger fra publikum og deltakere. Folk har trivdes! Første gang var i 2018. Deretter var det arrangementer i 2019 og i år, 2022. Følg med på blant annet NTLs nettside, sosiale medier og i Trekkspillnytt for mer informasjon om arrangementet i 2023.

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe