Skip to the content

Akre-pris til Viljar Selnes Berqvam

Anders Trovik Hasle og Bente Midtsveen sto for overrekkelsen av stipendet til Viljar Selnes Berqvam.
Anders Trovik Hasle og Bente Midtsveen sto for overrekkelsen av stipendet til Viljar Selnes Berqvam.

Det var Viljar Selnes Berqvam (12) fra Sandefjord som fikk årets stipend fra Ottar E. Akres legat. Anders Trovik Hasle og Bente Midtsveen fra legatstyret sto for overrekkelsen under etter kveldens premieutdeling under NM på trekkspill og durspill på Storefjell. 

Viljar stilte i yngste solistklasse for trekkspillere. Denne vant han. På programmet hadde han «Preludium» av Händel, «Det blåser fra øst» av Grøthe, sigøynermelodien «Sorte øyne» i et arrangement av Grøthe og «Sous le ciel de Paris» av Giraud og arrangert av Grøthe.

Vi nevner også at Viljar vant samme klasse under fjorårets NM. Og attpå til vant han i år duettklassen sammen med Daniel Gran fra Færder kulturskole.

I begrunnelsen for at Viljar ble årets mottaker av Akre-stipendet, heter det blant annet at han holder et høyt musikalsk nivå etter sin alder. Det blir også lagt vekt på at han spiller stødig og vakkert – på en uttrykksfull måte. Det ble også sagt at det er trygt og godt å høre ham spille.  

Viljar er elev på trekkspill hos Agnes Sofie Flåten ved Sandefjord kulturskole. I tillegg spiller han trommer.

Det er midler etter musikeren, komponisten og pedagogen Ottar E. Akre som er grunnlaget for stipendene som er blitt utdelt siden 1990. Akre var født i 1896 og døde i 1992. Målgruppa er unge og talentfulle utøvere, og meningen er blant annet å inspirere dem til å fortsette arbeidet med musikken.

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe