Skip to the content

Folkelarmprisen til Over Stok og Steen og Svendsrud

Folkelarmprisen i dansespill gikk til Over Stok og Steen for plata "Tur".  (Foto: Liv Anette Nygjerdet)
Folkelarmprisen i dansespill gikk til Over Stok og Steen for plata "Tur". (Foto: Liv Anette Nygjerdet)

I kveld har det vært utdeling av Folkelarmprisen på Riksscenen i Oslo. Vi trekker fram to av prisene – prisen for dokumentasjon og prisen for dansespill, som gikk til henholdsvis Håvard Svendsrud og Aksent plateselskap og Over Stok og Steen.

Svendsrud og Aksent fikk prisen for plata «Ottar E. Akre soloinnspillinger». Ved utgivelsen kom det fram mye positivt om denne produksjonen, blant annet at «dokumentasjonen er bunnsolid produsert». Videre ble det sagt at jobben som Håvard Svendsrud og Aksent plateselskap gjør for å ta vare på trekkspillmusikk fra en svunnen tid, er gull verdt og svært viktig for både trekkspillet og folkemusikken.


Folkelarmprisen i dansespill fikk Over Stok og Steen for plata «Tur». Gruppa består av Thomas Lomundal på fele og hardingfele, Ronny Kjøsen og Thomas Nilssen på trekkspel, Morten Brattås på gitar og Frode Slupphaug på bass. Der uttalte juryen blant annet at det var «glitrende samspill» og at gjengen virkelig har satt spor etter seg. Videre ble den sagt at den lekne og til tider virtuose måten de framfører musikken på, er til inspirasjon for mange.

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe