Skip to the content

P. A. Røstads orkester kommer til NM på Storefjell!

Kjente og populære P. A. Røstads orkester kommer til NM på Storefjell i 2023. (Pressefoto)

Programmet for NM på trekkspill og durspill på Storefjell 29. juni til 2. juli 2023 begynner å falle på plass. Nå er det klart at også populære og kjente P. A. Røstads orkester fra Trøndelag kommer. Da ligger det an til god dansetakt og topp stemning på dansegolvet.

Orkesteret omtales som en institusjon innenfor runddansmusikken i Norge. De har også markert seg ved å bli norgesmester to år på rad i 1999 og 2000, og i 2003 gikk de til topps i NRKs Kappspell. Videre nevner vi at de i 2011 vant Folkelarmprisen for CD-en «Fjellfiolen», og de har også turnert i USA og vært med på festivaler i hele Norden. Flere ganger tidligere har de også opptrådt under NM. P. A. Røstads orkester er derfor absolutt noe å se fram til for alle som tar turen til Storefjell i månedsskiftet juni/juli neste år.

Flere versjoner av orkesteret
Gjennom åra har det vært forskjellige versjoner av orkesteret. Det startet med Petter A. Røstad senior på trekkspill og den legendariske spelemannen Hilmar Aleksandersen på fele. Dagens versjon ledes av barnebarnet Petter A. Røstad på trekkspill, og han har med seg Dag Ståle Larsen på trekkspill, Torfinn Hofstad på fele, Bjørn Arild Aksnes på kontrabass og Villy A. Kvernmo på gitar.
Siden starten har de hatt samarbeid med flere musikere. Asmund Bjørken var «gjesteartist» i 16 år. Ellers har Sven Nyhus vært innom, og de senere åra også Sigmund Sæther.

Streamingkonserter
Ifølge Røstad var koronaperioden en roligere tid på spillefronten også for P. A. Røstads orkester. Men likevel klarte de å opprettholde aktivitet gjennom blant annet streamingkonserter. Vi får også vite at det nå før jul i 2022 ikke er så mye spilling. Men fra neste år blir det mer aktivitet. Da runder også orkesteret 60 år, og dette vil bli markert med opptredener flere steder her til lands, blant annet i Trøndelag og i Gudbrandsdalen.

NTL satser friskt
NTL-leder Odd Arne Halaas sier at forbundet nå satser friskt på å lage et så godt NM 2023 som mulig for medlemmene.
– Røstad er ett av to orkestre som skal sørge for dansemusikk på kveldene. Vi lager også dansekurs for ungdommene, i tillegg til en del andre programposter som ikke er helt avklart ennå. Hold av dagene 29. juni til 2. juli og bli med oss på trivelige og innholdsrike dager på Storefjell, sier Halaas.
Tidligere har vi nevnt at det allerede er flere toppartister som er klare for NM. Alexander Hrustevich fra Ukraina er en av dem som kommer for å holde konsert. Han er verdenskjent og flere ganger prisbelønnet. Vi nevner også blant andre Storm Duo med Kristina Farstad Bjørdal og Asta Soffia Thorgeirsdottir. De har mye spennende på programmet.

Storefjell for fjerde gang
Neste år er Storefjell arena for NM for fjerde gang. Alle gangene har det kommet gode tilbakemeldinger fra publikum og deltakere. Folk har trivdes! Første gang var i 2018. Deretter var det arrangementer i 2019 og i år, 2022. Også i 2023 blir det konserter, konkurranser i forskjellige klasser med både ung og gammel, buskspill, topp dansemusikk, god mat og trivelig sosialt samvær i flotte omgivelser. Man kan si at det blir tilbud for alle – uansett om man kommer med eller uten trekkspill, og uansett alder. Familievennlig er et viktig stikkord. Vi nevner også at hotellet har spaavdeling og fint badeanlegg. Og utendørs er det flott turterreng.

 

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe