Skip to the content

Inviterer til dansekurs under NM

HOLDER KURS: Martin Myhr er danser og danseinstruktør på heltid. Under årets NM på Storefjell skal han holde dansekurs sammen med Randi Torgersen. 													  (Foto: Knut Utler)
HOLDER KURS: Martin Myhr er danser og danseinstruktør på heltid. Under årets NM på Storefjell skal han holde dansekurs sammen med Randi Torgersen. (Foto: Knut Utler)

Vi har tidligere skrevet om at det blir mye god musikk under NM på trekkspill og durspill på Storefjell 29. juni til 2. juli. Nå kan vi også fortelle at det blir dansekurs.

– Folk flest kan for lite om dans. Dette skyldes blant annet at dans ikke blir vektlagt i skolen. For eksempel finnes det lærere som ikke vet hva reinlender er, sier Martin Myhr, som er danser og danseinstruktør på heltid og omtales som en guru i folkedans- og folkemusikkmiljøet. Han er bosatt på Torpo i Hallingdal, men kommer opprinnelig fra Trysil.

– Hvorfor er det viktig å lære seg å danse?

– Det gir trygghet og mestringsfølelse. Det er også positivt for psyken. Man får bedre selvtillit, mener Myhr.

For å bli god er det viktig å danse mye og være fysisk aktiv. Selv er han veldig glad i å gå på ski.

Sammen med en annen dyktig danser og musiker, Randi Torgersen, skal han holde dansekurs under NM på Storefjell. De er åpne for forslag når det gjelder hvilke danseformer som skal brukes på kurset. Men de regner med at det blir gammeldans med blant annet vals, polka og reinlender. Kanskje blir det også pols og halling om det er interesse for det.

Vi nevnte at Martin Myhr er både instruktør og danser. Han er med i blant annet teaterforestillinger. For eksempel har han i 35 år vært med i Putti Plutti Pott som både danser og skuespiller.

– I koronaperioden ble det ikke så mye dansing. Hva gjorde du da?

- Jeg er opprinnelig tømmerhogger og fløter. Så da tok jeg fram motorsaga og jobbet i skogen. Men nå er det dans på heltid igjen. Omtrent hele året er fullbooket, forteller han.

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe