Skip to the content

Storm Duo til NM 2023

Storm Duo med Kristina Farstad Bjørdal og Ásta Soffía Þorgeirsdóttir kommer til NM 2023. (Pressefoto)
Storm Duo med Kristina Farstad Bjørdal og Ásta Soffía Þorgeirsdóttir kommer til NM 2023. (Pressefoto)

For Kristina Farstad Bjørdal og Ásta Soffía Þorgeirsdóttir i Storm Duo var 2022 et hektisk og innholdsrikt år, og de fikk mange gode tilbakemeldinger på sin musikk. Nå er jentene klare for blant annet NM på trekkspill og durspill på Storefjell i månedsskiftet juni/juli 2023. 

I 2022 spilte de i hele Norden – både sammen og hver for seg. Vi spør Kristina om det er noe hun vil trekke fram spesielt fra fjoråret.

- Vi fikk være med på mye. Men urframføringen av Ronny Kjøsens «Nordsjøhistorier» under Landsfestivalen i gammeldansmusikk var en ekstra flott opplevelse, forteller hun. 

Komposisjonen til Kjøsen består av sju satser om kvinnene rundt Nordsjøen, og det er lyrikkinnslag med tekster av Øystein Hauge. Har du gått glipp av denne flotte musikken så langt, er det ingen grunn til å deppe. Det blir nemlig mulig å høre hele eller deler av verket også ved senere konserter, får vi vite.

Videre fikk Kristina i fjor fullført sin mastergrad som utøver ved musikkonservatoriet i København – og det med topp resultat. Hun nevner også at hun sammen med Asta fikk spille under det offisielle besøket til kronprins Haakon Magnus på Island i høst. 

Mange planer for 2023

For det kommende året er det mange planer. Blant annet blir det urframføring av musikk av Jorunn Marie Kvernberg, «Friggs Rokk». Denne komposisjonen har et norrønt tema, har fem satser, og den har innslag av islandsk folkemusikk. Kristina forteller at dette er en klassisk komposisjon/samtidskomposisjon.

Ellers blir det blant annet en miniturne i Gudbrandsdalen med Dag Gården. Og sammen med Odd Arne Halaas og Marius Berglund skal Kristina  og Ásta Soffía holde flere konserter i Trøndelag under tittelen «Trekkspill på reise». Da vil det være ekstra fokus på trekkspillklassikere.

NM er som nevnt i månedsskiftet juni/juli. Men noen uker før dette – kan jentene også oppleves under samtidsfestivalen Tonehimmel i Volda, der komponisten og organisten Magnar Åm står i spissen.

Flott NM 2023

Storm Duo får selskap av flere toppartister under NM på trekkspill og durspill. Alexander Hrustevich fra Ukraina er en av dem som kommer for å holde konsert. Han er verdenskjent og flere ganger prisbelønnet. Ellers skal Dølalæte og P. A. Røstads orkester ha hovedansvaret for  dansemusikken på kveldene under NM-arrangementet på Storefjell. Og selvsagt får man oppleve også mange andre dyktige utøvere i alle aldre i løpet av arrangementet, for eksempel alle konkurransedeltakerne. 

- Hold av dagene 29. juni til 2. juli og bli med oss på trivelige og innholdsrike dager på Storefjell, oppfordrer leder Odd Arne Halaas i NTL.

Halaas legger til at forbundet nå satser friskt på å lage et så godt NM 2023 som mulig. Det blir tilbud for alle – uansett om man kommer med eller uten trekkspill, og uansett alder. Det blir konkurranser for både ung og gammel, topp dansemusikk hver kveld, buskspill, konserter, dansekurs, god mat og trivelig sosialt samvær, i tillegg til en hel del andre programposter som ennå ikke er avklart. Familievennlig er et viktig stikkord. Vi nevner blant annet at hotellet har spaavdeling og fint badeanlegg, og  utendørs er det flott turterreng.

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe