Skip to the content

Mai-nummeret er snart ute

Forsida til Trekkspillnytts mai-nummer.
Forsida til Trekkspillnytts mai-nummer.

Om noen dager er Trekkspillnytts mai-nummer ute hos medlemmene i Norske Trekkspilleres Lands-forbund.

Det er musikeren Hilde Selvikvåg fra Jæren som pryder forsiden av bladet sammen med sin torader. Hun er blitt landskjent for sine melodiøse sanger på jærdialekt. Videre har vi intervju med ungjenta Emma Sandseter-Selen fra Trøndelag, som studerer musikk og har fått både Drømmestipendet og talentstipend fra Sparebank 1 Midt-Norge den siste tida. Hun sier også at hun selvsagt skal delta under NM på trekkspill og durspill på Storefjell. Vi har også omtale av konserten som Roberto Palermo hadde i Christiania Teater i Oslo tidligere i år. Ellers får vi vite at NTL var medvirkende til at NRK-serien på radio om gammeldansens historie ble realisert.

Men det er flere saker i bladet. Blant annet er det verdt å nevne at komponisten og musikeren Karl Henning Lundby nylig har spilt inn åtte av sine solokomposisjoner. De er tilgjengelig på Spotify og Youtube. Videre gikk Storefjellprisen i år til Willy Rustad. Rustad ble kalt opp på scenen til trampeklapp og stående applaus under Storefjelltreffen nylig.

Ina Furulund er aktiv i trekkspillmiljøet i Trøndelag. Nå har hun startet virksomheten Notehjelpen. Hun tar på seg noteskriving for folk som trenger hjelp til dette. Vi har hatt en liten prat med henne.

I bladet er det også informasjon om det kommende NM på trekkspill og durspill, som går på Storefjell fra 29. juni til 2. juli.

NTL-leder Odd Arne Halaas er til daglig radioreporter i Trøndelag og aktiv som musiker. Vi har besøkt ham på jobben i Selbu for å få litt innsikt i hvordan hverdagen hans er.

Musikeren Ida Løvli Hidle har nettopp kommet med soloskive. Vår medarbeider Rune Larsen har intervjuet henne om blant annet den nye plata.

P. A. Røstads orkester er blant dem vi får oppleve under NM på Storefjell i månedsskiftet juni/juli. I dette nummeret av Trekkspillnytt får vi muligheten til å bli litt bedre kjent med frontfiguren Petter A. Røstad gjennom et portrettintervju.

25-årige Marius Gjermestad fra Egersund er en stor trekkspillentusiast. Medarbeider Tore Koppang har laget intervju med ham.

Gamlekæræ kommer fra et område i landet hvor det er lange og solide tradisjoner for musikk. Medarbeider Finn Johansen skriver om deres virksomhet gjennom flere tiår. Blant annet gir de overskuddet fra sin virksomhet til eldreomsorgen.

FolkOrg er 100 år, og dette markeres på ulike måter gjennom året. Vi bringer bilder fra åpningen av jubileumsmarkeringen.

Flere steder i landet har det vært arrangert DM den siste tida, blant annet i Brønnøysund. Vi får vite at arrangementet der ble vellykket både sosialt, økonomisk og musikalsk. Vi bringer ellers resultater fra Møre og Romsdal og Rogaland.

Åsbjørg Ryeng på bandoneon og Karl Espegard på fiolin holdt konsert på Leknes i Lofoten 23. mars. Medarbeider Rune Larsen var på konserten og bringer videre sine inntrykk derfra.

I den faste spalten om hvordan proffene øver, har vi denne gang snakket med Øivind Farmen og Geir Draugsvoll.

Det er også med historisk stoff. Finn Johansen har skrevet om Erling Eriksen, som var en av de beste utøverne. Vi får også lese om Roland Florentin, som startet med blant annet å være visergutt hos Ragnar Sundquist.

Ellers har vi med faste spalter som blant annet rebus, midtsidenote, søknadskalender og Youtubetrekkspel.

Ikke medlem i NTL? Meld deg inn her. 

 

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe