Skip to the content

Marihøne Airlines landet i Holmestrand

Marihøne Airlines med blant andre Bjørn-Petter Tøsse på trekkspill holdt konsert i Holmestrand i kveld, 12. mai. (Foto: Per J. Grøthe)
Marihøne Airlines med blant andre Bjørn-Petter Tøsse på trekkspill holdt konsert i Holmestrand i kveld, 12. mai. (Foto: Per J. Grøthe)

I kveld, fredag 12. mai, var kulturhuset Biorama stedet i Holmestrand. Der var det nemlig konsert med Marihøne Airlines. Det betydde blant annet balkanmusikk med masse «fortendeler», norske folkeviser, barnesanger og høyt energinivå. Det er forresten ikke på alle konserter at musikerne oppfordrer publikum til å danse mellom benkeradene. Men her gjorde de det, og det var flere som tok utfordringen.

En hel del holmestrandinger gikk glipp av konserten. I salen var det et tjuetalls publikummere. Ved inngangen noterte vokalisten navnene til alle som kom, og alle måtte også komme med ett ønske for framtida. Da var det alt fra god helse til et ønske om å få seg en flott båt. Dette ble tatt tak i underveis i konserten, og tilhørere fikk ulike oppgaver eller ble innlemmet i forestillingen på annet vis. Morsomt!    

Trekkspillalibiet i ensemblet er Bjørn-Petter Tøsse. Meget dyktig utøver, med blant annet mastergrad i bulgarsk bryllupsmusikk. Han kommer opprinnelig fra  Møre og Romsdal, men er nå bosatt og i arbeid i nettopp Holmestrand kommune. De andre i bandet er Igor Dunderovic, vanligvis på vokal og gitar, Nenad Mihajlovic på gitar og vokal, Adhe Marku på bass, og Viktor Peshcherov på gitar. I Holmestrand var også Ana Kozomara med som vokalist. 

Vi skjønner godt at dette er musikere som blir godt mottatt av konsertgjengerne der de kommer. Tøsse forteller til Trekkspillnytt at det blir en del spilling i tida framover. Ett av de neste stoppestedene for bandet, er forresten Festspillene i Bergen. Der spiller de på Torgallmenningen 26. mai.

Om skribenten

Per Jørund Grøthe

Per Jørund Grøthe