Artikel arkiv

Sommerkonsert på Fossesholm Herregård

13-08-2018


Håvard Svendsrud inviterer til konsert på Fossesholm Herregård i Vestfossen i Buskerud 26. august.

Trekkspilleren Håvard Svendsrud fra Modum inviterer også denne sommeren til konsert på Fossesholm Herregård i Vestfossen søndag 26. august.

Svendsruds konserter på Fossesholm har etter hvert blitt en fast tradisjon, og konserten i år er den sjette i rekken.

I år har Svendsrud med seg sitt seksmanns-ensemble, som foruten Håvard Svendsrud selv på trekkspill består av Arvid Engegård og Mari Lerseth på fiolin, Bente Midtsveen på trekkspill, Petter Richter på gitar og Sebastian Haugen på bass. 

Tradisjonen tro vil også Sysle blandede kor og Eiker spellemannslag ta del i konserten. I år vil dessuten medlemmer fra Nordberg Strykeorkester i Oslo medvirke. Dette orkesteret består av unge strykere i alderen 6 til 15 år. Nordberg Strykeorkester har nylig spilt inn en plate for plateselskapet Aksent, som slippes på konserten på Fossesholm.

Konsertene på Fossesholm startet opp i 2013 som en markering av Svendsruds formidling av eikerværingen Kåre Korneliussens musikk. Hans musikk har i alle år vært representert i konsertene, og konserten i år er intet unntak. I tillegg vil Håvard Svendsruds ensemble også spille musikk av Per Bolstad og Severin Jevnager m.fl.