Artikel arkiv

Håvard Svendsrud trio med konsert hos Bryggejentene

22-12-2018


SPILTE: Håvard Svendsrud trio med sine medmusikanter Stein Medby på gitar og Svein Haugen på bass.

Tidlig i høst gikk det av stabelen en konsert hos Bryggejentene i Ersfjordbotn på Kvaløya, et par mil utenfor Tromsø. Her spilte Håvard Svendsrud trio med sine medmusikanter Stein Medby på gitar og Svein Haugen på bass.

Bryggejentene

Bryggejentene driver med kafe og  kles/interiør-butikk på ei brygge og har klart å gjøre dette til et levebrød, noen vil si at de har gjort gull av gråstein i fjæra. Med stor terrasse på kaia i sjøkanten, er det en populær plass å dra til. Ersfjorden er vel prototypen på nordnorsk natur, med ruvende fjellsider og utsyn til storhavet.  Det var i Ersfjorden  TV-kjendisen Joanna Lumley i en BBC-sending  i 2008 fant nordlyset, det tok fullstendig pusten fra henne.

I disse vakre omgivelsene foregikk konserten, nærmere bestemt på bryggeloftet. Dette lokalet har tidligere vært brukt til fiskerier, som resten av brygga. Som lokale til mindre konserter passer det fint, maritimt miljø  med rustikk stil som setter deg i god stemning.

Konserten

Nå er det ingen ukjent trekkspiller som stiller opp, Håvard Svendsrud er etablert som en dyktig musiker med mange jern i ilden. 20 års fartstid som frilans trekkspiller har gitt en viss erfaring, for å si det sånn. Det gjenspeiler seg i en trygg og god sceneopptreden, hvor publikum tas med på ferden både via musikk og muntlig intro til låtene. Midt i blinken, spør du meg.  Håvard har ikke spilt på bryggeloft tidligere, men fant seg fort til rette. Og perlene kom på rad og rekke. Det startet med melodier av Pietro Frosini, fortsatte med Harry Mooten, Charlie Chaplin, Andrew Walter, Kåre Korneliussen, Karl Andersen, Arnt Haugen, og Toralf Tollefsen, for å nevne noen. Vi fikk ett solistnummer, La Campanella av Niccolo Paganini. Resten av melodiene ble fremført av en samlet trio, hvor kompet må benevnes som meget stødig.  Dette ble en flott konsert, og vi fikk ekstranummer til slutt.

 

Gjøremål og planer

Det er blitt populært med turneer, det skaper etterspørsel og gir oppdrag til Håvard. Nåværende turne startet i Lødingen og ble avsluttet på Sjursnes, alt i løpet av noen hektiske august-dager.

Han har sitt eget plateselskap Aksent, hvor bl.a. fire innspillinger sto for tur i september. Av kommende planer ble nevnt seminarer for trekkspillklubber, turne med Øyvind Farmen i oktober, musikkfestivaler og diverse andre oppdrag innimellom. Som man skjønner, så blir det lite stillstand. Når tid kommer neste tur til nordnorge?  Håvard vet ikke tidspunkt, men kommer gjerne tilbake ved anledning. Håvard understreker fin natur og opplevelser her nord. Han har forresten lyst på turne i Finnmark, vi får se hva det blir til.

På vegne av alle fremmøtte takker jeg for en stor musikkopplevelse.

(Tekst og foto: Roger Hansen)