Artikel arkiv

Mathias videre til finalen i Ungdommens musikkmesterskap

19-01-2019

I FINALEN: Mathias Rugsveen spiller i morgendagens finalekonsert i Ungdommens Musikkmesterskap på Norges musikkhøgskole i Oslo.

Mathias Rugsveen går videre til morgendagens finalekonsert i Ungdommens Musikkmesterskap etter dagens semifinale i åpen klasse på Norges musikkhøgskole i Oslo.

Den talentfulle oslogutten kvalifiserte seg med overbevisende framføring av følgende musikk: «The Barber of Seville» av Rossini, i et arrangement av Dmitriev, «Romance» av Angelis og «Rondo Capriccioso av Zolotarev. Videre nevner vi at Oskar Svendsrud fikk en inspirasjonspris på 5.000 kroner fra arrangøren.

Utøverne fikk første-, andre- eller tredjepris etter hvor mange poeng de fikk av dommerne. I åpen klasse stilte det én organist og fem talentfulle utøvere på trekkspill, som alle gjorde en flott innsats. Trekkspillerne var: Taric Mesic (2. pris i klasse 1), Reidar Næss (1. pris i klasse 2), Oskar Svendsrud (2. pris i klasse 2), Ragnhild Nomeland Willoch (2. pris i klasse 3) og Mathias Rugsveen (1. pris i klasse 2). I semifinalen i åpen klasse besto juryen av akkordeonisten Jo Asgeir Lie og organisten Inger-Lise Ulsrud.

Etter finalekonserten på formiddagen søndag 20. januar er det mulig å gå videre til en superfinale på ettermiddagen samme dag. I superfinalen er det blant annet kåring av Årets musiker, som premieres med 50.000 kroner og et solistoppdrag med Kringkastingsorkesteret.

Unge under 23 år har kvalifisert seg for deltakelse i Oslo etter å ha vært med i regionale finaler landet rundt. UMM arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge og Norges Musikkorps Forbund i samarbeid med Norges musikkhøgskole. Det er klasser for både solister og kammermusikkgrupper.

Vi kommer tilbake til mer fra Ungdommens Musikkmesterskap i februarnummeret av Trekkspillnytt.