Artikel arkiv

Krassimir Sterev kommer til Musikkhøgskolen

26-02-2019


TIL NORGE: Den kjente utøveren Krassimir Sterev kommer til Norges Musikkhøgskole i Oslo. Fredag 8. mars er det konsert. Dagen etter står mesterklasse på programmet.

Norges Musikkhøgskole (NMH) får om kort tid et meget spennende besøk, nemlig Krassimir Sterev fra Bulgaria. 

- Sterev er en stor kapasitet som vi har jobbet lenge for å få til Oslo, og omsider lyktes det. Vi håper mange har lyst til å komme og oppleve denne briljante musikeren på konsert og mesterklasse, uttaler Erik Bergene og Andreas Borregaard ved høgskolen. 

Krassimir Sterev startet sin musikalske løpebane i Plovdiv. Han utdannet seg ved University of Music, Graz, og senere i København, der han gikk solistklassen. Videre nevner han Mogens Ellegaard, James Crabb og Georg Schulz som sine største musikalske inspirasjonskilder.

Bulgareren opptrer internasjonalt som solist og som medlem i ulike kammermusikkgrupper, ensembler og orkestre, og han spiller ved mange anerkjente festivaler. Han medvirker også ved forskjellige teatre og prosjekter rettet mot barn. 

Ellers nevner vi at han ble medlem av Klangforum Wien i 2003. Videre har han vært engasjert av Wien-filharmonien (under dirigentene Pierre Boulez og Daniel Barenboim), London Philharmonia Orchestra og RSO Wien, med ensemblene Kontrapunkte, musikFabrik og Ensemble Phace, og han er nå også med i Amos Trio.

I tillegg fokuserer Sterev på utvikling av nytt repertoar for akkordeon. Mange komponister har skrevet nye verker til ham som han har urfremført, blant dem er Berhard Lang, Pierluigi Billone, Bernhard Gruber, Olga Neuwirth og Aureliano Cattaneo.

Fredag 8. mars er det konsert med Sterev i Levinsalen på Musikkhøgskolen. Lørdag 9. mars er det så mesterklasse med den dyktige instrumentalisten og akkordeonstudentene på rom 4039 på høgskolen. 

Mer informasjon