Artikel arkiv

Petter Andreas Røstad mottar Bröderna Lindqvist-stipendiet 2017

21-10-2017


 

 

Petter Andreas Røstad mottok under stor høytigelighet Bröderna Lindqvist-stipendiet for 2017. Dette fikk han for sin formidling av gammeldans og at han tar vare på denne delen av folkekulturen. Høytideligheten fant sted fredag 6. oktober 2017 i Gamla Teatern i Östersund.  Se intervju og reportasje fra begivenheten her.

2012 tok Curt Sillström og Mats O. Sundqvist initiativet til et stipend i forbindelse med Folke Lindqvists 80-årsdag. Stipendet ble første gang delt ut i 2013.

Hvert år deles prisen ut på Folke Lindqvists fødselsdag. Og i år fylte han 85 år og åpnet hele showet. Tidligere i uken hadde han vært intervjuet både i radio og tv,og SVT var til stede også denne kvelden og laget reportasje.

Fra scenen var foruten Folke Lindqvist og hans orkester de tidligere stipendvinnerne Lars Eriksson - bassist (kjent blant annet fra turneer med Bergan Janson), Odd Arne Halaas - trekkspill (første nordmann som fikk prisen) og
Bengt-Eric Norlén - fiolinist som både spiller klassisk og gammeldans. Anders Larsson, som også har fått prisen, hadde dessverre ikke anledning å delta dette året.

Gamla Teatern var fylt til siste stol og gallaen varte i nesten fire timer uten at det så ut til at folk gikk lei av den grunn.

Vi gratulerer Petter Andreas Røstad med den velfortjente hederen og stipendet!

(Reportasje: Odd Arne Halaas)