Artikel arkiv

Inviterte til trekkspillkonferanse

06-11-2017


Otto Kiss - i spissen for Moss Spellemannskompani, og en av initiativtakerne til trekkspillkonferansen.

I helga var det mye som skjedde på trekkspillfronten. Blant annet feiret Moss Spellemannskompani sitt 25-årsjubileum på lørdag med stor konsert, og på søndag inviterte de til trekkspillkonferanse i Moss med temaet rekruttering.

Det er begrenset hva man rekker å ta for seg i løpet av noen timer på en søndag. Denne gang gikk det mye tid til at lærere og utøvere fra ulike miljøer snakket om hvordan de gjør det for å rekruttere og undervise elever, og for å skaffe og tilrettelegge musikk som disse elevene skal spille. Men tanken er at man skal jobbe videre med dette, gjennom flere fysiske møter og/eller via for eksempel grupper på Facebook. 
 
En nyhet kom Ida Løvli Hidle med. Hun og blant andre Geir Dragsvoll har planer om å invitere til sommerkurs for trekkspillere på Voss 23.-27. juli. Kurset er ment for utøvere som satser litt ekstra, og aldersgruppa er fra elleve år og oppover. I tillegg til norske elever, ventes det at det vil komme elever også fra utlandet, blant annet fra Kina.

Vi kommer tilbake med mer stoff fra både jubileumskonserten og konferansen i Moss og planene for sommerkurset på Voss i kommende utgave av Trekkspillnytt.