Artikel arkiv

Jo Asgeir Lie skal også være NM-dommer

24-04-2018Jo Asgeir Lie (f.1972) har en bred musikalsk bakgrunn som rommer så vel klassisk og samtidsmusikk til folkemusikk og jazz. Han har medvirket på et 30-talls cd- innspillinger, og har også vært produsent, komponist og/eller arrangør på flere av disse. Han har samarbeidet med en lang rekke norske musikere og ensembler, bl.a. Kringkastingsorkestret (KORK), Kristiansand Symfoniorkester, Arve Tellefsen, Ole Paus, Jonas Fjeld, Stein Torleif Bjella, Carl Petter Opsahl, Sondre Bratland, Eldbjørg og Ragnhild Hemsing, Helge Lien og Birger Mistereggen.

Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole, og studerte klassisk akkordeon, før han tok hovedfag i folkemusikk. Han er i dag rektor ved Ole Bull Akademiet på Voss, og fra 2000-2011 var han rektor i Ål kulturskule. I tillegg har han hatt et omfattende virke som frilans musiker og pedagog. I 1998 var han med å stifte folkemusikkgruppen Kvarts, og med denne gruppen har han fått Spellemannprisen to ganger, både i 1999 og i 2006.

Jo Asgeir Lie har en omfattende produksjon som komponist og arrangør, og har skrevet både teatermusikk, kammermusikk og solostykker. Sammen med Kvarts har han vært med å skrive seks større bestillingsverk. Han har også skrevet en folkemusikkliturgi som er en av de mest benyttede tilvalgsliturgiene for Den Norske Kirke.