Artikel arkiv

Drømmestipend til Reidar Næss

05-05-2018


STIPEND: Reidar Næss fikk Drømmestipendet på 15.000 kroner. (Foto: Privat)

Den unge trekkspilleren Reidar Næss (14) fra Nøtterøy i Vestfold fikk i kveld tildelt Drømmestipendet på 15.000 kroner under et arrangement i Mariakapellet i Tønsberg. 

Reidar har spilt trekkspill i fem og et halvt år ved Færder kulturskole. Hans lærer er Agnes Sofie Flåten. Der er han også elev ved fordypningsprogrammet.

For øvrig er vestfoldingen en meget ivrig utøver. Alle dager i uka, bortsett fra en dag, står han opp allerede klokka fire om morgenen for å få ei god økt før han går på skolen. Men da legger han seg også tidlig kvelden før.

Vi nevner også at Reidar i år var med på distriktsmesterskapet for Buskerud, Vestfold og Telemark. Der vant han solistklassen for 12-14 år med 126 poeng. På programmet hadde han «Passacaglia» av Händel, «Variasjoner over Gåsepikens sang» av Anders Grøthe og «Scherzo» av John Garth. Han har også planer om å stille som solist i NM på Storefjell. Ellers gikk han også videre fra fylkesfinalen i Ungdommens kulturmønstring og kvalifiserte seg for landsfinalen i Trondheim. 

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Det utdeles totalt 100 stipend over hele landet. I år hadde alle kommuner mulighet for å nominere så mange de ville innen dans, musikk, skapende skriving, visuell kunst, sirkus og teater. Videre måtte kandidatene tidligst være født i 1998 og senest i 2005. En bredt sammensatt jury med mye fagkompetanse valgte ut de 100 ungdommene som fikk stipend.