Artikel arkiv

Fjellkysten Trekkspillfestival også i 2019

24-12-2018


STILL GOING: Nordkappkvintetten er still going strong, og laget god stemning under treffet. For anledningen med Jan Hagenes, Bodø, på bass og Erling Johnsløv, Saltstraumen, på gitar.

Fjellkystens Trekkspillfestival ble også  i år arrangert i samarbeid med Fjellkysten Hotell, samt Lavangen kommunes kulturavdeling. Både arrangementskomiteen, deltakere og publikum hadde bare en ting å si: Festivalen ble en stor suksess, og derfor er den allerede plassert på agendaen også i 2019, nemlig 29. mai - 2. juni.

Det er vel riktig å si at bobiler og campingvogner opptok det meste av utearealet, og innvendig på hotellet var det "kul på væggan". Allerede på torsdag  begynte det å fylles opp, og på fredag syntes alle å være på plass. Kjell Harald Langhaug (bildet til venstre) rykket også inn med trekkspillutstilling, og resten av Nordkappkvintetten var selvsagt på plass. Dette fikk vi oppleve både på konserten og dansespillingen.

Nordkappkvintetten er still going strong, og laget god stemning under treffet. For anledningen med Jan Hagenes, Bodø, på bass og Erling Johnsløv, Saltstraumen, på gitar.

Allerede fredag formiddag ble det arrangert et mini trekkspillkurs for de minste elevene ved kulturskolen i Lavangen. Svenn Larsen stilte som instruktør (bildet under til venstre), med hjelp av Martin Hansen og Tone Salberg. I samråd med kommunene Lavangen og Salangen ble noen deltakere sendt av sted for å underholde på sykehjem og andre institusjoner. Dette var svært populært. 

 

 

Kurt Samuelsens band (bildet til høyre) ble engasjert til konsert senere på dagen, der temaet var Evert Taube. Med Kurt som kapellmester, sammen med bl.a. solistene Trude Heika og Arnold Krogstad, var denne konserten en fantastisk opplevelse med trampeklapp og da capo-oppfordring. Det bør nevnes at ikke en stol i salen var ledig. Vi vet at de skal holde flere konserter, og vi anbefaler dem på det sterkeste. 

Dansen startet etter middagen, og deltakerne sørget for musikken ut i de små timer. 

Lørdag startet med utsendte grupper til begge bygdene. For de som ønsket buskspill, var dette lagt opp til i lavoen rett ved siden av hotellet. Her ble det også øvd på fellesnummer til dagens konsert.

Konserten ble gjennomført på tradisjonelt vis under ledelse av Martin Hansen. I tillegg til flott musikk, sørget Martin for stor stemning med gode nordnorske vitser. Kjell Harald Langhaug viste også denne gang at han er en av landets beste utøvere. Konserten ble avsluttet med fellesnummer der de fleste deltok.

 

Så ble det nok en dansekveld med fulle hus og stor stemning. 

Det er grunn til å takke hotellets personale for velvillighet og utmerket service, og ikke minst sjefen, han Tor .

Arrangementskomiteen ser frem til neste års festival, og har allerede nå begynt forberedelsene.

Jan Hagenes med sin bass og initiativtaker til treffet, Asmunn Arnesen, to spilleglade herremenn (bildet under til høyre).  Melbu Trekkspillklubb (bildet til over venstre) og Narvik Trekkspillklubb (bildet under til venstre) var også med på treffet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Tekst og foto: Ole Rørvik)