Artikel arkiv

NY PLATE I FEBRUAR 2019: «Gamle dansar frå Telemark» med Buen og Svendsruds kvartett

07-02-2019


NY PLATE: Håvard Svendsrud og Knut Buens kvartett kommer nå i februar med plata "Gamle dansar frå Telemark". (Pressefoto, Buen og Svendsruds kvartett: Thor Hauknes)

Håvard Svendsrud og Knut Buens kvartett kommer nå i februar med plata "Gamle dansar frå Telemark". 

Den folkekjære hardingfelespillemannen og folkekunstneren Knut Buen har en omfattende og allsidig karriere som spelemann bak seg. Han er i dag professor ved Norges Musikkhøgskole, og aktiv med konserter og kåserier på store og små scener over hele landet.  I februar slippes en CD-utgivelse med Knut Buen som inneholder runddansmusikk fra Telemark. Platen har innhold og tittel «Gamle dansar frå Telemark», og utgis på plateselskapet Aksent.

Plata er et samarbeid mellom Knut Buen, og trekkspilleren Håvard Svendsrud fra Modum. Svendsrud er kjent som en av sin generasjons mest aktive trekkspillere, og er også produsent for sitt eget plateselskap Aksent. Buen og Svendsrud har samarbeidet om flere konsertprosjekter og turnéer tidligere, og har flere samspillprosjekter under utvikling.  Dette er deres første plateutgivelse i sammen.

De øvrige medlemmene i Buen og Svendsruds kvartett har nærmest legendestatus i norsk musikkliv. Gitaristen Rolf Erik Syversen, i dag bosatt på Lalm, hadde sin første spillejobb i NRK allerede på slutten av 1950-tallet. Han har siden vært en aktiv musiker, bl.a. i mange år i Rolf Myklebusts turdansensemble og Arnt Haugens «Husker du?-orkester».  Bassisten Svein Haugen har spilt i Oslo Filharmoniske orkester i 38 år, de fleste årene som solobassist. Han er i dag frilansmusiker med en rekke ulike samarbeid.

Innholdet på den nye plata er som nevnt runddansmusikk fra Telemark. Blant annet presenteres det flere slåtter i form etter Knut Buens bestefar Asmund J.Buen. Videre slåtter i form etter Lars Fykerud, Kristiane Lund, Svein Løndal, Olav Flåto m.fl.  Platen er innspilt på Union Scene i Drammen, og opptakene er gjort av Svein Alfredsen. Utgivelsen er støttet av Norsk Kulturråd og Fond for utøvende kunstnere.

Plateutgivelsen markeres med lanseringskonsert på Nasjonalbiblioteket i Oslo på ettermiddagen lørdag 16. februar.