Skip to main content Skip to footer

Minneord om Ole Rørvik

Mot slutten av 2023 døde Ole Johan Rørvik, en aktiv og dyktig person i trekkspillmiljøet. Det var begravelse fra Trondenes kirke i Harstad i desember. Vi har mottatt minneord fra Ernst Olsen. 

En bauta innen trekkspillmiljøet er gått bort. 27. november i fjor kom den triste nyheten om at min gode venn Ole Rørvik hadde sovnet inn, etter en tids kreftsykdom.

Ole var oppvokst i Salten, og begynte i åtteårsalderen å spille trekkspill. Hans første dansespilling gjorde han i konfirmasjonsalderen. Dette var ikke helt uproblematisk pga hans lave alder. Ole fortalte at hans far hadde snakket med presten i bygda om det var greit at sønnen spilte til dans. Han fikk lov, visstnok under tvil.

Trekkspillet og trekkspillmusikken var alltid en del av Oles liv. Han var både utøver, arrangør og komponist. Han var også en viktig medarbeider på stort sett alle trekkspillarrangementer i området her. Ole var med i mange forskjellige orkestre opp gjennom årene. Jeg kan nevne Rørvikingan, Tonekvarten, Smeis (et navn Ole kom med, selvfølgelig) og Saltdal Trekkspillklubb. CD-utgivelse sammen med Tonekvarten ble det også, en CD med høyt nivå som anbefales på det varmeste. Han var med å starte Botnbælgan, der han var musikalsk leder en tid. Selv ble jeg kjent med Ole da han dukket opp i Harstad Trekkspillklubb, etter at han hadde flyttet til Harstad. Her var han med helt til det siste. De siste årene var han også dirigent for Pensjonistkoret i Harstad.

Ole og jeg utviklet etter hvert et godt og nært vennskap, og vi hadde mange sammenkomster med god mat og god drikke. Og masse trekkspillmusikk, så klart. Ole sa aldri nei til en fest. Disse sammenkomstene med Ole og Tone vil bli dypt savnet, mange fine minner som blir tatt vare på.

Av utdannelse var Ole sivilingeniør innen bygg og anlegg, og han jobbet innen dette faget på forskjellige plasser. Han hadde også småflysertifikat, og hoppet i fallskjerm. Han var en ivrig friluftsmann, og drev med jakt og fiske. Ole mistet sin første kone i kreft, men fant kjærligheten på nytt i sin Tone. De giftet seg sommeren 2008. Det ble nok mye trekkspillmusikk i det hjemmet.

Heldigvis er noe av Oles musikk tilgjengelig i et notehefte som han laget, med hjelp fra Skjalg Bjørstad. Det betyr at musikken hans kan leve videre gjennom andre trekkspillere.

På vegne av alle oss som kjente deg, Ole, vil jeg si: Du vil bli dypt savnet!

Ernst Olsen

About the author

Per Jørund Grøthe