Skip to main content Skip to footer

NM på trekkspill og durspill  2024 går på Oppdal i Trøndelag fra  27. juni til 30. juni.  

Under NM blir det blant annet trivelig sosialt samvær, konkurranser, topp dansemusikk, buskspill og konserter med flinke utøvere.  Vi nevner den velkjente og framstående gammeldansgruppa Jutullaget fra Gudbrandsdalen, som består av Jon Amund Karusbakken, Inge Gjevre, Svein Ove Brun, Bjarne Odde og Geir Marius Thorud. De får vi høre i flere sammenhenger under arrangementet. Trekkspilleren Stian Carstensen og fiolinisten Ola Kvernberg er også kjente og flinke utøvere som kommer til den trønderske fjellbygda i slutten av juni 2024. Kommer gjør også den norsk-serbiske folke- og jazzmusikeren Jovan Pavlovic. Han er utdannet i klassisk musikk ved Musikkonservatoriet i Trondheim, med folkemusikk fra Balkan og romanifolket som hovedfelt.  Han er til daglig meget aktiv som utøver. 

– Det er veldig lenge siden jeg har spilt solokonsert for «bare» trekkspillere. Jeg tror at det måtte være mens jeg fortsatt var student og spilte stort sett bare klassisk musikk. Denne gangen skal jeg presentere egenkomponert musikk fra min første soloplate. Jeg gleder meg masse til å presentere musikken min, og ikke minst til å få møte hyggelige trekkspillkolleger, forteller han. 

Over Stok og Steen er ei anerkjent og god gammeldansgruppe. De blir regnet som en av de fremste i landet. I 2022 fikk de forresten årets Folkelarmpris for plata TUR. Gruppa består av Thomas Lomundal, fele, Thomas Nilssen, trekkspill og klarinett, Ronny Kjøsen, trekkspill og piano, Morten Brattås, gitar, og Frode Slupphaug, bass. Kommer du til NM på Oppdal, får du muligheten til å oppleve dem live. 

Friluftsmuligheter
Skulle man ønske seg en pause fra all musikken i løpet av NM-dagene, og heller har ønske om en forfriskende tur i fjellheimen, er det på Oppdal svært gode muligheter for det. Dette er omgivelser som passer for alle. Men er shopping eller kafeliv mer fristende, er dette også lett tilgjengelig. Det er mange butikker og spisesteder i området.  

Lett å komme seg til Oppdal
Det er lett å komme seg til Oppdal. E6 passerer gjennom bygda. Det samme gjør Dovrebanen. Og fra jernbanestasjonen er det gangavstand til både Oppdal kulturhus og flere overnattingssteder. 
Mer info finner du andre steder i dette bladet. Følg også med i kommende utgave av Trekkspillnytt, på NTLs nettside og på sosiale medier. 

Følg med på denne siden og i kommende utgaver av medlemsbladet Trekkspillnytt for mer informasjon om arrangementet. 

Nyheter NM