Skip to main content Skip to footer

Gofotfestivalen gjenoppstår

Etter mange år med pause gjenoppstår endelig festivalen på Hell i Trøndelag som mange etterspør, nemlig Gofotfestivalen. 9.-11. februar 2024 braker det nok en gang løs på Scandic Hell Hotell.

Festivalen har fått nytt styre, og det  består av Petter Andreas Røstad, Roger Kjøsnes, Odd Arne Halaas og Per Haugan. Disse tre får med seg hjelpemannskaper fra egne grupper og andre frivillige.

– Det har vært et savn for mange at festivalen ikke har vært gjennomført. Og nå er vi glade for å fortelle at den starter på igjen, forteller Odd Arne Halaas.

– Vil også appellere til unge

Det som styret har sett på som noe av sitt viktigste arbeid, er å få med grupper med unge musikere, og også at man henvender seg til et ungt publikum slik at vi håper at tre generasjoner av dansere skal kunne møtes sammen med flere generasjoner musikere.

– Festivalen kommer til å gå over samme lest som tidligere utgaver avarrangementet. Det starter på fredag, så blir det en stor konsert på lørdagen, og så avslutter vi med dans igjen på lørdagskvelden. Det blir muligens også en og to overraskelser for den som bor på hotellet, forteller Halaas videre.

P. A. Røstad kommer

Det er klart at P.A. Røstads orkester (bildet), som er kjent over hele Skandinavia og er et merittert orkester, kommer. Det samme gjør ungdommene fra Elvetuns i Selbu. De skal spille livat og en god del egenprodusert musikk. Også Halaas skal bidra med sin musikk og sitt gode humør. Og siden det er Vømmøl-år neste år er også Vømmølgutan invitert.  I tillegg blir det en god del flere gammeldans- og danseorkester. Det vil komme mer informasjon om dette etter hvert.


– Vi gleder oss til nok en gang å invitere til Gofotfestival hvor trivsel, musikk og danseglede er i høysetet, sier et spent styre.

About the author

Per Jørund Grøthe